Шумен с награда от конкурса Smartourism.bg,2018

Съвместният проект на Община Шумен с  Iwalk.bg „Паметник на длан – Създатели на българската държава в 3D добавена реалност“ е носител на годишната награда SMARTOURISM.BG за 2018 г. в категория „ИНТЕЛИГЕНТНА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ“.

Отличието се присъжда за иновативната пощенска картичка, която позволява виртуалното 3D възпроизвеждане на всеки елемент, скулптурна група или мозайка от паметника в детайли. Тя дава възможност туристическият обект да се рекламира по модерен начин, превръщайки го в желана дестинация за пътувания и посещения. Наградата беше връчена на официална церемония по случай Европейския ден на туризма днес, 7 ноември, сряда, в зала Витоша на ИнтерЕкспоЦентър, София.

Директорът на Общинското предприятие “Туризъм, публични прояви и атракции” Ваня Стоянова припомни още, че в началото на месец ноември Община Шумен получи и друго признание в областта на туризма. Това стана на форум, организиран от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. Той се проведе в Кюстендил през миналата седмица, където на общината бе връчена грамота за „Най-добра маркетингова политика в областта на туризма”, за 2018 година.