Школата по балет към ОДК се завърна с награди от международен конкурс

Балерините от школата по класически танци към ЦПЛР ОДК „Анастас Стоянов“ Шумен се завърнаха с три първи и две втори награди от четвъртото издание на международния конкурс mOvmnt International Dance Competition 2020, който се проведе в Русе. Талантливите шуменки се състезаваха в две възрастови групи в раздел „classic pointe” – категория дует, група и формация. Дуетът в изпълнение на Олина Руменова и Анна-Мария Денчева спечели първо място с вариация на „Приятелките на Китри“ от балета „Дон Кихот“.

Балерините спечелиха и още три специални награди – Награда за хореография на Светла Денчева с танцът „Баркарола“ и участие в Международен конкурс Сиракуза, Италия.  С танца „Моцартина“ с хореография на Юлия Николова шуменските момичета спечелиха първо място и покана за участие в следващото издание на конкурса.

Международният танцов форум мOvmnt International Dance Competition е организиран от „Фор А Фрийдъм” и е един от най-престижните танцови конкурси в България. В конкурса взеха участие повече от 900 танцьори от цял свят.

Skip to content