Шумен отбелязва 90 години от рождението на проф. Венета Вичева

Симфониета Шумен под диригентството на Славил Димитров и детският хор „Бодра песен“ с диригент Деница Узунова и пианист Жанета Кацарова организират съвместен концерт, посветен на 90-годишнината от рождението на проф. Венета Вичева – виден хоров деятел и почетен гражданин на Шумен.

Събитието ще се състои на 29 юни, вторник, от 19.05 часа в зала „Проф. Венета Вичева“.

За първи път на шуменска сцена като гост-солисти ще свирят Александър и Виктор Вичеви – синове на племенника на проф. Вичева Томислав Вичев. В програмата Александър Вичев ще изсвири за шуменската публика втора част от концерта за маримба и струнен оркестър от Емануел Сежурне, а Виктор Вичев – първа част от концерта за пиано и оркестър № 23 от В. А. Моцарт.

Шуменският хор и музикантите от оркестъра ще изпълнят любими български детски песни от програмата на проекта „Детският хор на България“, който се реализира под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Проектът се осъществява по идея на Българския хоров съюз и хор „Бодра песен“ е част от него.

На 3 юли в зала 1 на НДК в София над 400 деца от цялата страна ще изпеят заедно тези песни под диригентството на Славил Димитров и съпровод на Младежкия симфоничен оркестър към НМУ „Л. Пипков“.

Skip to content