Шумен посреща поетите с китара

За десети път Шумен е домакин на Националната среща на поетите с китара. В тазгодишното издание на „Шумен Бард 2020“ ще се включат 14 участници от цялата страна. Националната среща ще се проведе в два последователни дни – на 2 и 3 октомври (петък и събота). Откриването е от 15.30 часа в петък пред Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“, където при хубаво време ще се състои и концертната програма, а при лошо време – във фоайето на втория етаж на библиотеката. През втория ден на събитието от 10.30 до 12.00 часа отново пред библиотеката ще се проведе дискусия с участниците за тенденциите в бардовските фестивали.

В десетото издание на срещата ще вземат участие Красимир Йорданов от Пловдив, Орлин Миланов от София, Александър Кузнецов от Св. Влас, Светлозар Николов от Пловдив, Тодор Андонов от Смядово, Пламен Цонев от Шумен, Надежда Цанкова от София, дуетите Геновева Цандева и Бойчо Иванов от Пловдив, Светлана и Атанас Стоянови от Бургас, Иван Ненков и Живка Митова от Несебър. Гост на събитието ще бъде поетесата Павлина Йосева.

„Шумен Бард 2020“ няма конкурсен характер. Целта на събитието е да се популяризира най-доброто от авторството и интерпретациите на поетите с китара, професионалистите и любителите. Организатор на проявата е НЧ „Напредък-1869“. Националната среща на поетите с китара се осъществява с финансовата подкрепа на Община Шумен.

Skip to content