Шумен се включва в Световния ден на ходенето

Община Шумен кани гражданите да се включат в националната спортна проява по повод Световния ден на ходенето. Събитието ще се проведе тази неделя, 4 октомври. В него могат да участват хора от всички възрасти без значение от тяхната физическа подготвеност.

Предвидени са два маршрута за изминаване, като първият включва изкачване на стъпалата към паметника „Създатели на българската държава“, а вторият – от парка „Кьошковете“ до Стария град. Желаещите да се включат в инициативата трябва да се съберат в 10.00 часа в градинката пред сградата на ВиК-Шумен или пред фонтана на входа на „Кьошковете“. С оглед безопасното провеждане на спортната проява организаторите призовават участниците да спазват физическа дистанция и установените към момента правила за безопасност във връзка с COVID-19.

          Целта на събитието е да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена форма на физическа активност – ходенето. Световният ден на ходенето се организира от Българската федерация спорт за всички с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Skip to content