Театрален маратон за деца в Шумен през януари

С театрален маратон за деца и гастрол на софийска сцена започва програмата на ДКТ „В. Друмев“ в Шумен през новата година, съобщават от пресцентъра на театъра.

С обновен състав авторският спектакъл на Съби Събев „Задявки надигравки” ще постави началото на творческата 2022 г. Фолклорната игра по популярни български народни песни и танци ще бъде представена на 15 януари от 11:00 в зала „Патиланчо”.  На следващия ден (16.01.) по същото време и на същото място децата ще могат да гледат „Жълтата Червена шапчица” по Джани Родари също на режисьора Съби Събев.

На 22 януари (събота) на шуменска сцена ще гостува Държавният куклен театър – Търговище с постановката „Косе Босе” по Рада Москова, авторски спектакъл на Ели Хрусанова-Златанова и Христо Златанов. В неделя, 23 януари, малките приятели на театралното изкуство ще гледат невероятната приказка „Закуска за принцеса” от Янко Митев. Текстът е носител на I-ва награда за образователна пиеса от Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник” в Ямбол 2015 г. Спектакълът е носител и на Награда за образователен театър от 21-то издание на Националния куклено-театрален фестивал “Михаил Лъкатник” – Ямбол 2019.

На 25 януари комедията „Михал Мишкоед” от Сава Доброплодни гостува в столицата. От 19:00 ч. на Открита сцена „Сълза и смях” публиката ще се срещне с герои, чието дребно щастие се определя от наивността и житейския ентусиазъм на техните жертви. И всичките им действия минават като на парад пред очите и ушите на две клюкарки, представящи общественото мнение. Драматургичният вариант е на Кольо Карагеоргиев, режисьор е Съби Събев. Спектакълът е посветен на годишнината от първото театрално представление в България, изиграно в Шумен преди 165 години. На следващия ден, 26 януари комедията ще гостува в Казанлък.

На 27 януари от 19:00 ч. в салона на театъра ще оживее неспиращата да вълнува любовна история на Фани Хорн, Жак Мюрие и отец Ередиа, която не спира да вълнува публиката и до днес. Постановката е на Бойко Илиев „Осъдени души” по Димитър Димов. Програмата през месеца завършва с две детски представления.

На 29 януари малките зрители ще попаднат в свят, в който всичко е възможно със спектакъла „Тримата братя и златната ябълка” по едноименната народна приказка. Драматизацията е на Мирослав Стоилов, режисьор Даниела Христова.

На 30 януари детската публика ще се впусне в приключенията на мистър Хепинстал от спектакъла „Историите на мистър Хепи” по Доналд Бисет на режисьора Съби Събев.

Работното време на билетната каса е всеки делничен ден от 11:00 ч. до 14:00 ч. и от 15:00 ч. до 18:00 ч. Събота и неделя – от 10:30 ч. в зала „Патиланчо”.

Skip to content