Парад и състезания за Тодоровден

Представители на трите шуменски клуба по конен спорт „Кабиюк“, „Шумен“ и „Шумен 2010“ се включиха в традиционния парад по случай Тодоровден, който беше организиран със съдействието на Община Шумен и ДП „Кабиюк“. Шествието в петък тръгна от хиподрума, премина по пл. „България“ и по бул. „Славянски“ и завърши пред сградата на общината. Там жокеите бяха посрещнати от зам.-кмета по образование и култура Найден Косев.

„Виждам много млади жокеи, което показва, че този спорт има бъдеще. Да сте много здрави и да продължавате с този плам и упоритост да се готвите и да развивате конния спорт“, заяви Найден Косев и увери състезателите, че Община Шумен ще продължи да им помага.

От името на клубовете по конен спорт благодарност изказа председателят на ККС „Кабиюк“ Даниел Радулов. Той отбеляза успехите, постигнати през миналия сезон и изрази надежда, че през новия сезон постиженията ще се увеличат.

В деня на празника – Тодоровден, който се чества в събота, на закрития манеж на хиподрума се проведоха конни състезания. Отначало се състоя надпреварата по гладко надпрепускване, а след това и турнирът по прескачане на препятствия.