В община Шумен се проведоха консултации за определяне състава на ОИК 

По покана на кмета Любомир Христов днес, 19 август 2019 г. (понеделник), от 10.00 ч. в зала 203 на  Община Шумен се проведоха консултации за определяне състава на Общинската избирателна комисия във връзка с провеждане на изборите за общински съветници и кметове, насрочени за 27 октомври 2019 г.

Представителите на партиите и коалициите се споразумяха за заеманите позиции в 13-членния състав на Общинската избирателна комисия, който се състои от 1 председател, 2 зам.-председатели, 1секретар и 9 членове. В община Шумен в състава на ОИК ще бъдат назначени представители на следните партии и коалиции: ПП ГЕРБ, Коалиция БСП за България, Коалиция Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО, ПП Движение за права и свободи, ПП ВОЛЯ, Коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ.

Кметът Любомир Христов предложи на участниците в консултациите да представят своите писмени предложения относно имената и разпределението на позициите в ОИК.

При консултациите председателското място в ОИК бе определено за представител на ПП ГЕРБ – предложението е за Василина Кънчева. Двете зам.-председателски места бяха разпределени между Коалиция БСП за България и Коалиция Обединени патриоти, като предложението на БСП е за Валентина Йорданова, а на Обединените патриоти – за Севдалина Герджикова. Позицията на секретар бе решено да се заеме от представител на Движението за права и свободи – Дениз Джелял. Останалите 9 членове ще бъдат назначени, като се запазва съотношението между парламентарно представените партии и коалиции в 44-тото Народно събрание.