Виртуална разходка из Шумен на „Ваканция и Спа Експо“

Общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“ представя богатото културно-историческо наследство на шуменския край в тазгодишното издание на Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“, което ще се проведе онлайн от 22 до 25 април 2021 г.

Посетителите на платформата ще се запознаят с най-интересните обекти към Регионалния исторически музей, в чиито фондове се съхраняват над 150 000 паметници на културата. Ще се докоснат до първата столица Плиска и величието на българските владетели, до магическата Мадара и Шуменската крепост, която разказва за битката между кръстоносците на Владислав Варненчик и турския гарнизон през 1444 г. Няколко тематични маршрута ще ги преведат през историите от миналото, по пътя на свободата и възрожденския Шумен, ще опитат вкуса на кафето на пясък и дъхавото бяло сладко. Своите преживявания могат да запечатат в красив спомен в ретро-фотото на Сребровата къща. От общинското туристическо предприятие канят гостите на Шумен да се запознаят и с разнообразието от храмове и манастири, с архитектурното богатство от знакови сгради в града, да разгледат живописните кътчета от природния парк „Шуменско плато“, да посетят най-стария конезавод в България „Кабиюк“ и да се потопят в царството на конете.

Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“ ще бъде достъпна в интерактивно виртуално пространство и ще може да се проследи на следните линкове: http://holidayfair-sofia.com, https://travelmarket.bg или https://urboapp.com. След приключване на събитието съдържанието ще остане онлайн до 30 юни 2021 г., което позволява на участниците и посетителите да намерят важна информация и контакти.

Skip to content