Юбилеен концерт по случай 50-годишнината на Младежкия дом

Общинският младежки дом в Шумен ще отбележи своя половинвековен юбилей с поредица от събития през тази година.

На 11 март, четвъртък, от 18.30 часа в концертната зала ще се състои празничен концерт-спектакъл, в който ще  участват всички формации към Младежкия дом и гостуващи изпълнители. В програмата ще се включат Ансамбълът за народни песни и танци „Шумен“, агенция „Фаворит“, танцова формация „Емоушън“, вокално студио „До, ре, ми“ , вокално-театрална група „Аврида“, клуб по спортни танци „Фея-Данс“, хип-хоп и брейк изпълнители от „WOW“ и ACCESSION CREW. Участници в програмата ще бъдат също и танцьорите от ансамбъл „Веселяче“ и школите към ЦПЛР – ОДК.

Поради новия пик в разпространението на COVID-19 и усложняващата се епидемична обстановка, както и с оглед на изискването за запълване на само 30% от местата в залата, входът ще бъде с пропуски и покани за около 100 души публика.

Общинският младежки дом в Шумен отваря врати преди 50 години, през далечната  1971-ва,  като първата проектирана и построена у нас сграда с предназначение за младежки дом. Тя е дело на шуменския архитект Божанка Острева в съавторство с архитект Румен Маринов.

Още със създаването си той се превръща в средище за изява на младите таланти, които развиват своите заложби в областта на музикалното и театралното изкуство и любителското творчество. През всичките години на своето съществуване той запазва основната си функция да изпълнява общинската и националната политика в работата с младите хора, в която днес активно се включва и Общинският младежки съвет със седалище в Младежкия дом.

Skip to content