Започват общинските ученически игри

От следващата седмица стартират общинските ученически игри по хандбал, волейбол, шахмат, баскетбол и тенис на маса. Организатори са Община Шумен и УСШ „Хан Крум“.

Турнирът по хандбал ще се проведе на 17 февруари в спортен комплекс „Плиска“, като началото на срещите е от 10.00 часа. В него ще вземат участие отбори от пет училища в града, разпределени в две възрастови групи. В първата възрастова група за момчета от 5 до 7 клас ще участват III ОУ „Димитър Благоев“ и СУ „Й. Е. Български“. Във втората възрастова група за юноши от 8 до 10 клас ще премерят сили СУ „Васил Левски“, ППМГ „Нанчо Попович“ и СУ „Й. Е. Български“.

От 18 до 25 февруари отново в зала „Плиска“ ще се проведат игрите по волейбол. Мачовете започват от 9.00 часа. Ще участват 21 отбора, които са разделени в три възрастови групи: момичета и момчета от 5 до 7 клас и юноши и девойки от 8 до 10 клас и 11-12 клас.

На 21 февруари в сградата на клуба по шах на ул. „Панайот Волов“, от 10.00 часа започва турнирът по шахмат. В него ще се включат момчета от 5 до 7 клас от ППМГ „Нанчо Попович“, СУ „Сава Доброплодни“ и VI ОУ „Еньо Марковски“.

На 26 и 27 февруари е ред на игрите по баскетбол, които ще се проведат в спортна зала „Младост“. Срещите стартират от 9.00 часа в сряда, а в четвъртък от 10.00 часа. Заявка за участие са подали 14 отбора, разпределени в три възрастови групи: от 5 до 7 клас, от 8 до 10 клас и 11-12 клас.

Програмата завършва на 28 февруари с общинското първенство по тенис на маса. То ще се състои в зала „Юнак“, а в него ще вземат участие осем отбора.