76 ученици се включиха в конкурса „Индустрията в моя регион”

Участниците са разделени в три възрастови групи. 45 деца от най-малката категория са изпратили свои рисунки по темата за участие в конкурса. 31 са есетата, написани от учениците в останалите две възрастови групи – от пети до осми клас и от девети до дванадесети клас. Жури от Химикотехнологичния и металургичен университет в София е оценявало творбите. Това съобщи началникът на отдел “Образование, наука и развитие” в Община Шумен Мария Йорданова.

Конкурсът “Индустрията в моя регион” се провежда за втора поредна година в страната. Организатори са Химикотехнологичният и металургичен университет,  Българската асоциация на металургичната индустрия в партньорство и с финансовата подкрепа на „Алкомет” АД.  Инициативата се осъществява под патронажа на кмета на община Шумен Любомир Христов.

Най-добрите в трите категории ще бъдат наградени с общо девет таблета. Всички ученици ще бъдат отличени с грамоти и ще получат специални сборници, в които са отпечатани творбите на участниците. Целта на конкурса е да популяризира професионалното техническо образование, заинтригува младите хора към професията на металурга и да укрепи връзката между образованието и бизнеса.

На церемонията по награждаването ще присъстват кметът Любомир Христов, Фикрет Индже, председател на Надзорния съвет на „Алкомет” АД и председател на Управителния съвет на Българско-турска търговско-индустриална камара,  представители на ХТМУ, БАМИ, на университетското и училищното образование от Шумен,  учители и родители.

Тържествената церемония по връчване на наградите и грамотите на отличените ученици ще се състои на първи юни от 11.30 часа в Танцувалната зала на Младежкия дом в Шумен.