Гласуваха избора на д-р Свилен Арнаудов за управител на КОЦ-Шумен

Решението на конкурсната комисия д-р Свилен Арнаудов да бъде следващият управител на Комплексния онкологичен център бе утвърдено на днешната сесия на сесия Общинския съвет в Шумен.

Кметът Любомир Христов поздрави д-р Арнаудов и му пожела да продължи традицията центърът да се развива като едно от най-добрите здравни заведения не само в областта, но и в цяла Североизточна България. Д-р Свилен Арнаудов благодари на всички за доверието.

Той спечели проведения през месец март конкурс, като получи крайна оценка отличен 5,88. Тя е формирана като средноаритметична от двата етапа на конкурса – разработване на програма за развитието на КОЦ за срок от три години и събеседване. Комисията, която проведе конкурса за управител на лечебното заведение, бе в състав: д-р Светлана Маркова – заместник-кмет по социална политика и здравеопазване на община Шумен, Иван Кавръков – старши юрисконсулт в общинската адмиистрация, д-р Веселина Железова – представител на РЗИ-Шумен и д-р Янаки Янакиев и Лили Петрова – общински съветници. До провеждане на конкурса се стигна след пенсионирането на досегашния началник на лечебното заведение д-р Сотир Караниколов.

Skip to content