Текат усилени ремонти в яслите и детските градини на Шумен

Строителни дейности се извършват в 29 детски градини и 7 ясли на територията на общината. По-рано днес кметът Любомир Христов заедно с ресорните зам.-кметове провериха изпълнението на програмата по обновяване на сградния фонд на детски заведения в Шумен за тази година.

Планирани са ремонти на покривни конструкции, кухненски, санитарни съоръжения и зали за занимания. Освежават се и се пребоядисват вътрешни помещения, фоайета и коридори. Където се налага, се монтират нови подови настилки и дограми или се подменя кухненското оборудване. В някои от детските заведения е предвидено да се изградят нови отоплителни инсталации.

С повишаването на температурите започнаха и строителните дейности отвън. Всички детски ясли вече са газифицирани и имат нови площадки за игра на открито. Завършени са и шест нови детски площадки в двора на ДГ „Дружба“ в кв. „Тракия“ и още три нови площадки в двора на ДГ „Космонавт“. Положена е нова противоударна настилка, подменени са старите и са монтирани нови съоръжения за игра, които отговарят на всички съвременни изисквания за безопасност. Средствата са част от програмата на общината за изграждане на нови детски площадки, за които всяка година в бюджета се заделят по 200 000 лева.

Непредвиденото затваряне на детските ясли и градини във връзка с извънредното положение дава възможност ремонтните дейности да се извършват доста по-бързо от обичайното, без да се налага реорганизиране на педагогическата дейност.

Различните видове строителни работи се извършват от общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ по заявка на ръководствата на детските заведения. 300 хиляди лева са заделени през тази година в бюджета на предприятието за ремонт на детски градини, ясли и социални заведения.

Skip to content