Изложба с творби от пленера по живопис „Шуменско плато“

Заключителна изложба на участниците в Националния пленер по живопис „Шуменско плато“ беше представена днес във вътрешния двор на Община Шумен. В експозицията са включени 23 картини, създадени по време на пленера. Тематичните творби са вдъхновени от природните и исторически забележителности, които се намират на територията на едноименния природен парк.

Зам.-кметът по образование и култура Найден Косев поздрави участниците за чудесните произведения и им пожела още много успехи занапред. Всеки от тях получи и специални дипломи за участието си в творческия пленер.

11-тото издание на пленера по живопис се проведе в дните от 25 септември до 31 август. В него взеха участие 10 художници от Шумен, Търговище, Нови пазар, Варна, София и Кюстендил. По традиция след приключването му всеки участник ще предостави по една своя картина за попълване на творческия фонд на общината. Общинската администрация също ще предостави една от тези творби на Художествената галерия „Елена Карамихайлова“ за обогатяване на фонда й.

Skip to content