Кметът на Шумен се срещна с ветеран от Втората световна война

Кметът на община Шумен Любомир Христов посрещна в кабинета си д-р Велчо Радев, капитан и ветеран от Втората световна война, който днес празнува 98-ия си рожден ден. На срещата присъства и началникът на Военното окръжие в Шумен подполковник Георги Георгиев.

Кметът поздрави капитан Радев по повод личния му празник. Христов сподели, че познава д-р Радев много отдавна и че винаги се е възхищавал на неговата завидна енергия въпреки достолепната му възраст. Шуменци ще го запомнят и като един от най-добрите хирурзи в града с огромен принос за развитие на здравеопазването. Кметът му пожела здраве и дълголетие, да се пази и да съхрани все така своя бодър и силен дух.

По време на разговора Велчо Радев сподели, че през целия си живот той е бил свидетел на направеното за града, но през последните години промените са усещат от шуменци най-осезателно. Д-р Радев изказа своята благодарност за създадените удобства и за възрастните хора с новите тротоари, места за почивка и паркови зони. Ветеранът пожела на Любомир Христов здраве и сили, за да продължи да работи за развитието на града.

В края на срещата Христов подари на Велчо Радев книга и плакет на кмета на община Шумен. Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, ветеранът получи и юбилеен медал и грамота по повод 75 години от края на Втората световна война.

Skip to content