Концерти, забавления и спортни прояви през месец юни в Шумен

Община Шумен съвместно с ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ и ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“ организира различни забавления, концерти и спортни игри за шуменските деца през месец юни. Тази неделя, 13 юни, от 20.00 часа на откритата сцена в парк „Студентски“ ще се състои празничният спектакъл „Верният Йоханес“, посветен на 20 години от основаването на детска градина „Братя Грим“. В него ще вземат участие и популярните български изпълнители Добрин Векилов – Дони и Антоанета Добрева – Нети.  Входът за зрителите е свободен.

През следващата седмица, във вторник, 15 юни, ще се проведе празникът, посветен на Международния ден на детето, който беше отложен заради дъждовното време. Програмата остава непроменена и ще започне в 16.00 часа в Градската градина. За шуменските деца са подготвени множество забавления: рисуване върху асфалт и на стативи, две полета на играта „Не се сърди, човече“, ателиета за редене на мозайки, апликации и изработване на маски, засаждане на цветя, низане на гривни и гердани, сцена на талантите, демонстрации по дърворезба. Ще има и различни образователни игри, занимания по програмиране на игри и роботи, както и спортни надпревари: слаломи с тротинетки, ролери, дартс и състезание с велосипеди, турнир по футбол на малки врати и демонстрации по карате и бокс. По-късно, от 17.30 часа децата ще се забавляват с фокусника бате Данчо и с анимационните герои Том и Джери, принцеса Елза, Скуби-Ду и други.

На 18 юни, петък, ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ и ШУ „Еп. Константин Преславски“ организират съвместен концерт под надслов „Класично и романтично“. Той ще се състои от 19.00 часа в зала „Проф. Венета Вичева“. Събитието е част от празничната програма на висшето учебно заведение, с която през тази година се отбелязва 50-годишнината от създаването му. В концертната програма ще се включат и пианистите проф. Ромео Смилков и д-р Велислава Стоянова.

На 25 юни, петък, от 18.30 часа в парка до сградата на общината ще се проведе традиционният годишен концерт на всички школи и състави към ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“. Тази година концертът ще протече под надслов „Отново заедно“, тъй като събитието събира възпитаниците на комплекса за първи път след пандемията. В него ще вземат участие хор „Бодра песен“, учениците от школите по поп и джаз пеене, пиано, цигулка, устни хармоники, китара, електронни инструменти, народно пеене, балет и от танцовия ансамбъл „Веселяче“. Ще бъде представена и изложба с творби на децата от „Арт“ школата, школите по дърворезба, фотография и фото лаб, както и експедиция „Млад археолог“.

 

 

Skip to content