Започва записване за безплатни очни прегледи в Шумен

Безплатни очни прегледи за деца до 18 години и възрастни хора над 50 години ще се проведат в Шумен на 21 юни от 9.00 до 16.00 часа в зала Арена Шумен. Предварителното записване започва на 14 юни, понеделник, в Община Шумен. Желаещите да се включат в кампанията могат да позвънят на телефон 054/857 655 във времето от 9.00 до 12.00 часа и от 13.00 до 17.00 часа до петък, включително. Мобилните очни кабинети ще бъдат разположени в района на западния вход на залата до подземния паркинг.

Прегледите се организират в рамките на инициативата „Зрението е всичко! Прегледай се!“, която се провежда със съдействието на Община Шумен. Те са част от Националната скринингова кампания за безплатни очни прегледи на Българския лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България.

Инициативата цели да спомогне за диагностиката на най-честите социално-значими очни заболявания, да популяризира същественото значение на профилактичните прегледи и да информира обществото за важната роля на грижата за очното здраве.

 

Skip to content