Любомир Христов: Отговорни и единни ще опазим живота и здравето на хората

Кметът на Шумен Любомир Христов свика днес на работно съвещание Общинския кризисен щаб. В него участваха областният управител Стефан Желев, директорът на ОД на МВР ст. комисар Ялчън Расим, директорът на РЗИ – Шумен д-р Пепа Калоянова, директорът на МБАЛ – Шумен д-р Димитър Костов и зам.-кметът по здравеопазване и социална политика в общината д-р Светлана Маркова.

По време на заседанието Любомир Христов съобщи, че е провел среща със служители на Българската православна църква в града, на която са били обсъдени общи мерки за Цветница и Великден. „Не бива да допускаме струпване на много хора на едно място и в непосредствена близост, което да застраши живота и здравето на гражданите“, каза кметът.

Той отново призова шуменци да си останат вкъщи и да преживеят радостта от светлите празници у дома.

Щабът реши след консултация с представители на църквата да бъде издадена специална заповед  на кмета на Шумен, в която да бъдат ясно разписани редът  и организацията на движението около и вътре в храмовете.

Във връзка със заповед №РД-01-179 от 06 април на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев на заседанието беше решено да се отмени т. 4 от заповед №РД-25-726 от 23 март, с която се преустановява работа на вендинг-автоматите на открито, предоставящи кафе, напитки, пакетирани храни и други стоки. Използването на вендинг-машини на открито да бъде позволено при спазване на всички необходими хигиенни и противоепидемични мерки.

В края на заседанието кметът на Шумен отново призова гражданите да бъдат отговорни и единни при спазването на наложените мерки, за да опазим живота и здравето на хората.

Skip to content