Медиците на първа линия в Шумен със защитни облекла от фонда “Помогни сега”

Медиците на първа линия от МБАЛ-Шумен вече разполагат с 19 предпазни гащеризона за многократна употреба и с високо ниво на защита срещу COVID-19. Облеклата са закупени с дарения, събрани през платформата helpkarma.com по кампанията „Помогни сега“. Изборът и закупуването на гащеризоните е съгласувано с Общинския кризисен щаб.

Създадена преди обявяването на извънредно положение, дарителската инициатива „Помогни сега“ срещу COVID-19 в Шумен успява за кратко време да мобилизира местния бизнес и жителите на областта в подкрепа на медиците в града. Кампанията е инициирана от собственика на фирмата за бързооборотни стоки „Фикосота“ – Красен Кюркчиев, заедно с брат му Жечко Кюркчиев, собственик и управител на друга голяма фирма – „Теси“. Целта на кампанията „Помогни сега“ е медиците и общината да разполагат с мигновен достъп до средства, с които да се подготвят за защита. Красен и Жечко Кюркчиеви правят първото дарение към фонда в размер на 100 000 лева. Към 28 април дарителите вече са 107, от които 33 са представители на бизнеса, а частните лица са 74.

До момента събраните средства по дарителската кампания „Помогни сега“ са 335 833 лв., от които за оборудване, материали и консумативи вече са оползотворени 305 493 лв.

Предпазните мерки срещу COVID-19 изискват ежедневни усилия, а защитата и спокойствието на работещите на първа линия са от първостепенно значение. Всеки, който иска да им помогне, може да направи дарение по един от трите начина:

  • Бързо и лесно онлайн през helpkarmа.com по кампанията “Помогни сега – Шумен срещу COVID-19”. Директен линк към кампанията: https://bg.helpkarma.com/campaign/pomogni-sega-1192/dashboard/preview
  • По банковата сметка на „Стопанска камара – Шумен“:
    • Уникредит Булбанк, Шумен
    • IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF
  • В касите на EasyPay по сметката по-горе

Още снимки ще намерите на: https://we.tl/t-L62UbAB67T

Детайлен отчет на всичко закупено до момента ще откриете на страницата на „Помогни сега“ във facebook: https://www.facebook.com/HelpShumen/

Skip to content