Награда за „Арена Шумен“

Община Шумен бе отличена в категорията за обществено строителство от Осмото издание на престижните награди  LUXURY Property AWARDS 2018, които бяха връчени късно снощи в балната зала на хотел Premier BW – София.

На церемонията присъстваха зам.-кметът по строителство и екология Боян Тодоров и зам.-кметът по икономическо развитие Росица Антонова. Наградата е за новата многофункционална спортна зала в града. Международно жури определи „Арена Шумен“ като пример за впечатляваща архитектура и функционалност. Отличието получи инж. Боян Тодоров, който припомни, че без отпуснатите от правителството средства,  изграждането на това съоръжение не би било възможно. Той благодари на творческия екип, който проектира сградата, на строителите, които реализираха проекта, на журито, което го оцени толкова високо и на организаторите, които поканиха общината и по предложение на медии и специалисти включиха Шумен в престижните номинации.

Наградата на Шумен бе връчена специално от председателя на журито Клифърд Джон Портлок – един от водещите строителни индустриалци в Англия, който има зад гърба си множество престижни строителни проекти. Сред тях са  един от лондонските театри, звеното за ядрено магнитно наблюдение в болница „Хай Уайкомбе“, университетски зали в Оксфорд и Гилфорд, научни лаборатории в Оксфордшир, банки и много жилищни обекти в Англия и Германия.