Община Шумен успешно реализира проект за благоустрояване на градската среда

Заключителна пресконференция по повод успешното приключване на строителните дейности на петте обекта, включени в проекта „Благоустрояване и рехабилитация на части от техническата инфраструктура на гр. Шумен“ по договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-1.014-0001, финансиран по Приоритетна Ос 1 на ОП „Региони в растеж 2014-2020 г.“ се проведе днес в зала 363 на Община Шумен.

Кметът на община Шумен Любомир Христов благодари на строителните фирми, които работиха по петте обекта, включени в проекта за благоустрояване на градската среда.

“Имал съм не веднъж възможност да говоря за тях, срещал съм се неведнъж с хората, които живеят в тези райони, разговарял съм тях. Те са търсили съдействието на общината, ние сме търсили тяхното мнение по време на изпълнението на строителните дейности и мисля, че в крайна сметка сме постигали най-доброто за шуменци. Направихме по-приятна и по-удобна средата за живот, направихме тези райони по-приветливи,“ каза кметът по време на заключителната пресконференция в сградата на общинската администрация.

По-късно, в квартал “Тракия” бе отслужен водосвет от отец Красимир от храма “Свети Три Светители”. Кметът Любомир Христов и Асен Тодоров от фирмата, която работи по благоустрояването на квартал „Тракия“ „Автомагистрали – Черно море“, АД прерязаха официално лентата.

„Бих искал най-напред да благодаря на фирмите, които приключиха успешно строителните работи. Обръщам се и към шуменци най-напред с извинение за неудобствата, които трябваше да изтърпят през това време, но едновременно с това се надявам, че са доволни от свършената работа. Засадени са и над 300 нови дръвчета, изградено е енергоспестяващо осветление. Общо над 40 000 кв.м. паркове, тротоари, улици, междублокови пространства, детски площадки и 22 000 метра бордюди са рехабилитирани с пари от Оперативната програма “Региони в растеж”. И всичко това е за хората и за града ни. Затова искам да се обърна към всички вас – към родителите и техните деца, към младите и по-възрастните – нека да опазим направеното,“ призова Христов.

Проектът стартира през ноември 2016 г. и приключи край през месец ноември тази година. Той е на обща стойност 7 178 080,96 лв., припомни ръководителят на проекта Ваня Максимова.

Цялата информация за проекта и неговото изпълнение можете да откриете тук.