Започнаха номинациите за „Спортист на годината“ в Шумен

Започна изборът на претендентите за наградата „Спортист на годината“ в Шумен за 2018-та година. За първи път тази година и журналистите ще участват в номинациите, съобщи на брифинг днес Даниел Даулов, старши експерт „Младежки дейности, спорт и туризъм“ в общинската администрация. Досега те имаха възможност да гласуват и да участват в избора, а от тази година ще могат и да предлагат. По традиция в класацията ще бъдат отличени победителите в категориите „спортист на годината“, „треньор на годината“ и „отбор на годината“.

Номинациите за най-добри спортисти на 2018 година се правят от спортните клубове в града, които трябва да дадат своите предложения до 14 декември. След това журналистите ще имат възможност да направят своите номинации. Получените резултати ще обобщи комисия, назначена със заповед на кмета Любомир Христов. Освен номинации в трите категории, клубовете ще направят предложения и за по две деца до 14 години, които ще бъдат наградени с плакети за млади спортни таланти. Ще бъдат отличени и ветерани, хора с увреждания и изявени деятели.

Церемонията по награждаването на най-добрите шуменски спортисти за 2018 година ще се проведе на 20 декември от 17.00 часа в зала „Арена Шумен“. По време на тържеството ще бъде показана презентация, посветена на успехите на шуменския спорт.