Откриха модерен шахматен център в Шумен

Изцяло обновената модерна база на шахматен клуб „Шумен“ беше открита на официална церемония днес. Лентата прерязаха символично кметът Любомир Христов, зам.-кметът по образование и култура Найден Косев и председателят на клуба Илиян Хараланов.

Някогашният „Пионерски дом“ на ул. „Панайот Волов“ №6 беше предоставен на шахматистите преди малко повече от година, като за цялостното преобразяване на сградата от клуба са вложили 85 000 лв.

В новата база на шахматния клуб ще имат възможност да тренират около 50 деца на възраст от 6 до 18 години. Центърът разполага с модерно оборудвани тренировъчни зали, специализирана библиотека с компютри и дигитални уреди, зали за презентации, събирания и турнири, както и отворен кът за посетители.

Любомир Христов поздрави ръководството на клуба за извършения ремонт. „Виждате в какво са превърнали тази сграда шахматистите. Вярвам, че това ще стане едно привлекателно място за любителите на шахмата. Надявам се, че сред тези деца ще има и шампион на България, още повече, че Шумен има традиции в този спорт“, каза Христов. Той допълни, че партньорството с шахматния клуб може да бъде модел за бъдещи партньорства при стопанистването на общинската база и развиването на спортни дейности.

„Благодаря на всички от клуба и на г-н Любомир Христов и г-н Найден Косев, които оцениха по достойнство проекта, който им представихме и продължаваме на вървим напред“, заяви председателят на клуба Илиян Хараланов. Той изрази своята признателност и към фирмите „Алкомет“, „Фикосота“ и „Симекс“ за подкрепата при осъществянето на проекта.

Skip to content