Ремонтират улици в селата на общината

Започна ремонтът на улици и части от улици в селата на община Шумен. Строителните работи включват цялостно машинно преасфалтиране, като на този етап за целта са предвидени над 200 хиляди лева.

По предложение на кметовете и кметските наместници и след оглед от служители на общината ще бъдат ремонтирани улици, които са в най-тежко състояние. Дейностите стартираха от село Градище. Там вече е направено  машинно фрезоване на настилката по част от улица „Христо Смирненски“. В момента започва и полагането на асфалтовата смес по дължината на близо 300-метровия участък, който ще бъде преасфалтиран. Улицата е една от най-натоварените. Тя свързва високата и ниската част на селото. По нея се отива до центъра. Оттам минават автомобилите, които зареждат хранителния магазин. По думите на кмета Идриз Халидов улиците в селото не са ремонтирани, откакто са направени и сега хората са изключително доволни.

Изпълнител е фирмата АМ „Черно море“ по договор, сключен през 2019 година за текущ ремонт на уличната мрежа на територията на община Шумен. Ремонтите по уличната мрежа на селата ще продължат през цялата година.

Skip to content