С ученическа щафета започнаха честванията за Деня на Шумен

18 ученически отбора се включиха в щафетата „За Шумен“, която е част от празничната програма за Деня на Шумен – 11 май. В надпреварата участваха три отбора от 10-11 клас, шест отбора от 8-9 клас и девет отбора от 5-7 клас, съставени от по четири момичета и четири момчета, като всеки пост трябваше да пробяга по сто метра.

Кметът Любомир Христов даде старт на щафетата. Трасето на спортната проява е от Община Шумен до пл. „България“, по южното платно на бул. „Славянски“. Всички участници бяха с фланелки с лого за Деня на Шумен.

В първата възрастова група 5-7 клас победител стана отборът на СУ „Йоан Екзарх Български“. На второ място се класираха учениците от СУ „Сава Доброплодни“, а трето място зае отборът на IX ОУ „Панайот Волов“, кв. „Дивдядово“.

Във втора група 8-9 клас първи финишираха учениците от ППМГ „Нанчо Попович“, на второ място се нареди отборът на ПГСАГ, а трети завърши тимът на ПЕГ „Н. Й. Вапцаров“. Извън класирането бе връчена и още една специална награда – статуетка. С приза беше отличен отборът на ПГМЕТТ „Христо Ботев“ заради това, че бе съставен само от момчета.

При най-големите 10-11 клас победител отново стана отборът на ППМГ „Нанчо Попович“, а на второ място са учениците от ПЕГ „Н. Й. Вапцаров“. В тази възрастова група специалната награда отново отиде при момчетата от ПГМЕТТ „Христо Ботев“.

Отличените участници бяха наградени с медали и купи от зам.-кмета по образование и култура Найден Косев и Десислава Златева, началник на отдел „Култура, младежки дейности и спорт“ в общината.