Съболезнования за загубата на почетния гражданин на Шумен Борис Павлов

Кметът Любомир Христов и цялото общинско ръководство изказват дълбоки съболезнования по повод кончината на почетния гражданин на Шумен Борис Павлов.

Той  ще остане в паметта на шуменци като виден общественик, ветеран от Втората световна война, активен спортен деятел и треньор, посветил живота си на създаването и развитието на спорта в нашия град. Ще запомним неговата огромна енергия и всеотдайност, с които работеше като журналист и краевед за отразяване на постиженията и за съхраняване на спортната история на Шумен. Многобройните му интервюта, репортажи и статии, които проследяват израстването и успехите на големите шуменски спортисти, ще останат ценен архив за следващите поколения.

За цялостната си обществена дейност Борис Павлов е награждаван многократно. Носител е на високите отличия „Народен орден на труда“ – сребърен, Наградата на Шумен за 1972 година,  Почетна значка на Българската федерация по футбол, Медал за заслуги на Централния съвет на БСФС „За особени заслуги“ – сребърен. През 2006 година е избран за Почетен гражданин на Шумен.

Поклон пред светлата му памет!

Поклонението пред тленните останки на Борис Павлов е днес от 10.30 часа в Ритуалната зала на Гробищния парк в Шумен.

Skip to content